Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 ianuarie 2009

Lada frigorifica

In aceasta sectiune este descris modul de functionare al lazii frigorifice. Nu are rost sa ne intindem foarte mult peste acest subiect deoarce lada frigorifica functioneaza pe acelasi principiu ca frigiderul. Pentru a citi mai multe detalii despre modul de functionare alege din meniu Cum functioneaza>> meniu stanga Frigiderul sau apasa aici
Exista cateva diferente intre lada frigorifica si frigider. V-om pune aceste diferente in paralel:

In primul rand cea ce este diferit la cele doua "aparate" este scopul pentru care ele sunt folosite.
-Frigiderul este creat special pentru a mentine alimentele reci si are doar un mic compartiment in care se creaza o temperatura negativa si pe care noi il numim adesea "congelator".
-Lada frigorificaeste destinata numai pastrari alimentelor pe termen lung la o temperatura negativa , asadar "congelate". Lada frigorifica are in interior sertare care au rolul de a mentine o distanta intre pachetele ce sunt puse pentru pastrare si tabla care se afla pe vaporizator.

Pentru ca tot am adus vorba de vaporizator, ei bine, si acesta constituie o diferenta:
-la frigider acesta se afla in partea superioara si ocupa cam 1/4 din spatiul total al cutiei termoizolante si este sub forma de cuva cu pereti dublii din aluminiu.
-lada frigorifica are un vaporizator de tip serpentina si este format aproape in totalitate din conducta de aluminiu pe care sunt prinse table de aluminiu care au rolul de a proteja conducta de lovituri. Vaporizatorul ocupa 100% din dimensiunea lazii friogrifice fiind dispus "pe etaje" intre care incap sertarele.

O alta diferenta ar fi puterea motorului capsulei sau a compresorului: Fiind nevoita sa creeze un mediu cu temperaturi mai scazute decat frigiderul, lada frigorifica este dotata, in general cu un motor mai puternic.

Acestea ar fi diferentele dintre aceste aparate. Cateva dintre componentele din meniul din stinga sunt dezactivate deoarece acestea au exact acelasi mod de functionare ca la frgider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu